U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

  Onafhankelijk en deskundig advies                Maatwerkoplossingen              Gratis demo               Partnerprogramma           Financiering en lease mogelijkheden 

Het verminderen van de Total Cost of Ownership (TCO) met Thin Clients en server-based computing

Een typische migratie naar server-based computing (SBC) met thin clients kan nu de totale kosten van beheer en gebruik (TCO) van een IT-infrastructuur met wel 70% verlagen. Moderne server-omgevingen en universeel inzetbare thin clients zijn in staat deze besparingen nog hoger te maken. Deze besparingen worden gerealiseerd op de volgende manieren:

 

Vermindering van de totale kosten (TCO)

Om een uitgebreide kostenvergelijking tussen PC-gebaseerde omgevingen en thin client-omgevingen te maken, dient er rekening te worden gehouden met alle kosten die gerelateerd zijn aan de investering in en het beheer van deze respectievelijke infrastructuren. Het totaal van al deze kosten wordt de total cost of ownership (TCO) genoemd. In dit kader is er onlangs door  het Fraunhofer Instituut voor Milieu, Veiligheid en Energie Technologie (UMSICHT) gelegen in Oberhausen (Duitsland) een gedetailleerde economische analyse uitgevoerd. Deze studie toont aan dat een thin client een besparing van wel 70% oplevert vergeleken met een handmatig beheerde PC.

 

 

Verlaging van de beheerskosten

Een typische besparing die inherent is aan een thin client-infrastructuur, is onder andere een gevolg van de mogelijkheid tot centraal beheer. Groeps- en profielgebaseerd beheer op afstand, betekent dat de lokale configuratie van IT op de werkplekken van de eindgebruikers niet langer nodig is (het "sneaker-netwerk" kan komen te vervallen!).

Voor de onafhankelijke verzekeringsmakelaar PRO INVEST vormen de lagere onderhoudskosten het belangrijkste argument om voor thin clients te kiezen. Deze kosten voor een vergelijkbare pc-gebaseerde omgeving, 17.850 euro, zouden vijf keer hoger zijn dan die voor  hun thin client-omgeving. De reden: Thomas Guttmann kan de server, de thin clients en de applicaties op afstand beheren vanuit Berlijn. Guttmann: "De thin clients worden standaard geleverd met de Universal Management Suite, die het mogelijk maakt alle beheertaken op afstand uit te voeren, inclusief firmware-updates. Hadden we echter met pc's gewerkt, dan zouden we voortdurend op en neer hebben moeten reizen van Berlijn naar Hannover om daar updates en patches te installeren. Kortom, het ondersteuningsproces zou dan niet veel veranderd zijn."

 

 

Het verminderen van de kosten voor ondersteuning

De mode-en sportgoederen handelaar Kastner & Öhler (Graz, Oostenrijk) is erin geslaagd de kosten voor ondersteuning drastisch te verlagen met de hulp van thin clients en managementtools. "Het intuïtief gestructureerde thin client beheersysteem heeft echt geholpen om de werkdruk op ons IT-beheerteam aanzienlijk te verminderen," zegt Helmut Wolf, IT Manager bij Kastner & Öhler. "Als gevolg van deze verandering beheren we bijna 20% meer werkstations met dezelfde IT-staf en zijn we in zelfs staat aanmerkelijk meer diensten te bieden in vergelijking met de situatie in 2006."

 

 

Het verminderen van het stroomverbruik

Energy Star-gecertificeerde thin clients verbruiken veel minder energie dan PC's en kunnen de CO2-productie met meer dan 77% reduceren. In deze verlaging is tevens de bijbehorende servercapaciteit en koelbehoefte van het datacentrum meegenomen. Besparingen in het energieverbruik hebben vaak een belangrijke invloed op de return on investment (ROI).

 

 

Het verminderen van de vaste kosten (overhead)

Inzet van thin clients kan de hoge vaste kosten die samenhangen met enterprise IT permanent minimaliseren. Het is zelfs mogelijk dat deze stap een aantal van deze overheadkosten omzet in variabele kosten. Termen als duurzaamheid, efficiëntie en gebruik van energie en andere resources die tegenwoordig bij de aanschaf ter overweging worden genomen, staan vaak haaks op de conventionele PC-omgeving. Binnen een PC-omgeving kunnen de hoge kosten die tijdens de aankoop, exploitatie en het beheer van PC-gebaseerde IT gemaakt worden, ook de vaste kosten verhogen en nodeloos kapitaal verbruiken.

Volgens een studie van het Fraunhofer Instituut voor Milieu, Veiligheid en Energy Technology (UMSICHT) draagt alleen al de hardware in een pc-gebaseerde omgeving voor 51% bij aan de inkoopkosten; met thin clients bedragen deze kosten slechts 37%. Door de langere levensduur van zes tot acht jaar verlagen thin clients de IT-kosten. Dit komt ten goede aan dienstverleners die de kosten voor gebruik doorbelasten per individuele eindgebruiker (voor orderverwerking, installatie, configuratie, upgrading en vervanging van onderdelen). Daarnaast zouden zij normaal gesproken ook de kosten van service calls en de kosten door verlies van productiviteit voor hun rekening krijgen.

 

OUR BRANDS