Vanuit de markt krijgen wij vaak de vraag hoe ze de juiste ThinClient kiezen. Door onze ervaring hebben we een paar eenvoudige vragen die ons meer inzicht geven in wat voor ThinClient het meest geschikt is voor de server-omgeving, wensen en eisen.

Doormiddel van demo's en het draaien van een POC (proof of concept) weet je als klant waar je aan toe bent.

Welke vragen stellen wij?

 

Wat voor server-omgeving heeft de organisatie?

Het is van belang om te weten naar wat voor server-omgeving de ThinClient moet verbinden. De meest voorkomende omgevingen zijn: Citrix, VMware en Microsoft. Elk type thin of zero client communiceert het best met 1 of meerdere server-omgevingen.

 

Welke besturingssysteem?

Er zijn 3 soorten besturingssystemen: Windows, Linux en PCoIP. Hiernaast hebben een aantal merken een eigen besturingssysteem ontwikkelt gebasseerd op Linux. 

 

Welke performance/eisen?

Wat verwacht je van de ThinClient? En in welke branche komt deze te staan, moet de ThinClient bijvoorbeeld certificaten hebben? Wil je met de ThinClient multimedia afspelen? Of moet de ThinClient een bepaald soort randapparatuur ondersteunen?

Ook wordt tegenwoordig steeds vaker gevraagd om ondersteuning van Skype for business en andere vormen van communicatie via de thin client.

 

Door bovenstaande vragen kunnen wij een selectie maken van de ThinClients die geschikt zijn. Hierdoor maak je als klant de juiste keuze en kun je jarenlang genieten van een ThinClient.

 

Neem contact met ons op als je ook advies wilt in het maken van de juiste keuze.