Disrupt

 

Afgelopen week was ik op IGEL disrupt in München. Dit was een geweldig evenement waar veel IGEL-partners (fabrikanten, resellers en end-users) aanwezig waren en waar voor ons duidelijk werd dat de weg die wij ooit zijn ingeslagen als ThinClientSpecialist de juiste is. Thin client software is de toekomst, dit is iets wat wij al jaren roepen.

Het is niet de hardware waar je mee werkt maar welke (thin client) software het beste bij het bedrijf en de beheerder(s) past.

IGEL is deze weg nu ook ingeslagen, een weg die Stratodesk al vanaf hun oprichting is ingeslagen. Het grote voordeel van deze filosofie is dat de klant voor elke hardware kan kiezen die op dat moment nodig is. Met thin client software kun je speciale oplossingen bouwen zoals laptop thin clients, tablet thin clients, oplossingen met 3, 4 of zelfs 5 beeldschermen, HDMI aansluitingen, medische toepassingen etc. etc.

Thin client software houdt de mogelijkheden voor de klant flexibel voor de toekomst. Voor sommige klanten voldoet op dit moment wellicht een thin client met een eenvoudige management tool maar worden er in de toekomst bepaalde keuzes gemaakt waardoor er meer beheer nodig is. Dan kan de klant voor andere software kiezen zonder dat er nieuwe hardware aangeschaft hoeft te worden.

De markt is veel veranderd de afgelopen jaren en deze trend zal zich de komende jaren doorzetten. Wij krijgen dan ook regelmatig de vraag of de thin client toekomstbestendig is? Hier kan ik alleen maar positief op antwoorden. Een goed voorbeeld is een Chromebook, dit is een device vergelijkbaar met een thin client met alleen een browser en ook centraal te beheren. 

Wanneer we op een andere manier kijken naar thin clients, zien we niet alleen het device, maar ook de software en combinaties die hiermee te maken zijn. We hebben als ThinClientSpecialist al veel combinaties gemaakt en demonstreren deze voorbeelden graag en met veel plezier.

Groet,

Marc Terveer