Chaos werkplek         
   
   

27 november 2018 - Assen   

Chaos op de werkplek: wat u moet doen om werkplekbeheer weer leuk te maken. 

Met een grote variatie aan computers variërend van de nieuwste 2-1 device voor de buitendienst, desktops voor de binnendienst en laptops voor monteurs is het beheer hiervan door de afdeling IT al lastig te noemen. Tel daarbij op dat alle software ook regelmatig moet worden geüpdate om aan security levels te voldoen en chaos in beheer ligt op de loer.

Is er een oplossing? Ja. De ombouw van uw werkplekken naar ThinClients mét beheer software!

 

Ontwikkeling

In het verleden was de keuze eenvoudig: De organisatie koos voor desktops, laptops of Thin Clients voor het gebruik in die organisatie. Pas later kwamen daar ook nieuwe soorten hardware bij als 2-1 devices, en tablets die óók door de afdeling ICT moesten worden beheerd. In de praktijk wordt dit beheer nu veelal uitgevoerd met behulp van verschillende soorten beheersoftware óf men loopt fysiek bij werkplekken langs met USBsticks. Lastig, chaotisch en mét een grote kans op gaten in security levels. Nét als dat er nieuwe hardware is gekomen in de vorm van 2-1 devices en tablets heeft ook de markt voor Thin Clients in de afgelopen jaren niet stil gestaan. Juist vanuit die hoek komt de oplossing voor de chaos in het beheer van werkplekken.

Oplossing

Marc Terveer, directeur van ThinClientSpecialist “ThinClients en hun beheersoftware zijn niet langer merkspecifiek en zijn nu gescheiden van elkaar beschikbaar op de markt. Fabrikanten van Thin Clients zijn tot de conclusie gekomen dat die twee gescheiden van elkaar kunnen bestaan en dát levert een oplossing voor de chaos die er vaak is in het beheer van werkplekken. Juist iets waar IT-managers naar op zoek zijn”.Hij legt daarbij uit dat “het niet uitmaakt dat organisaties verschillende soorten of merken van hardware hebben of dat ze verschillend zijn in leeftijd.Deze scheiding maakt het beheer van werkplekken weer leuk. Én ze maakt het voor IT-beheer gemakkelijker om aan afgesproken security levels te voldoen. Terveer legt uit dat ‘IT managers die kampen met
chaos in het beheer van hun werkplekken én hieraan, op een eenvoudige manier een einde willen maken, deze hiervoor moeten laten ombouwen naar Thin Clients. Dit ombouwen wordt gedaan door van de bestaande hardware een Thin Client te maken. De ITmanager beheert deze daarna met Thin Client beheersoftware. Aan hen de keuze met welk type beheersoftware ze dit willen doen.’’

Voordelen

Volgens Terveer zijn er diverse voordelen voor organisaties aan te geven: ‘Werkplekbeheer wordt weer eenvoudig en er is weer tijd om andere werkzaamheden uit te voeren waar nu geen tijd voor is’. Daarnaast geeft hij aan dat ‘nu de mogelijkheid ontstaat om hardware langer te gebruiken en/of gefaseerd uit te voeren. De budgetten die daarbij vrij komen kunnen anders worden gebruikt en hiermee wordt het voor organisaties ook gemakkelijker om MVO doelstellingen te behalen’.

Meer informatie

Terveer geeft aan dat “Organisaties die hierover meer willen weten of nieuwsgierig zijn naar een oplossing voor hun organisatie het best contact kunnen opnemen met de specialisten van ThinClientSpecialist. Dat kan via het telefoonnummer 085-4011384 of via sales@thinclientspecialist.com wij helpen u graag!”