Thinclientspecialist, een onafhankelijke aanbieder van thin clients, bood Noordwest Ziekengroep aan om samen een goede oplossing voor de benodigde COW’s te zoeken. Eijer: “Ik kwam MarcTerveer van Thinclientspecialist tegen op een beurs. Hij stelde voor om energiezuinige

thin clients te gebruiken, op zoek te gaan naar een geschikte verwisselbare batterij en te kijken hoe we die samen het beste in een kar konden bouwen.”

All-in-one oplossing

Noordwest Ziekenhuisgroep maakte Thinclient specialist hoofdaannemer van het project. Voor de thin clients adviseerde Terveer de IGEL UD10 Universal Desktop Thin Client met Microsoft Windows Embedded. Deze all-in- one-oplossing voldeed aan alle eisen van de ziekenhuisgroep: een laag stroomverbruik, standaard wifi en een groot touchscreen van 23 inch. De thin clients zijn bovendien eenvoudig beheerbaar vanuit de centrale ICT-omgeving, waarin ook het EPD draait. Om gebruikers in staat te stellen vanaf de thin client connectie te maken met de server hoeft ook maar één keer een profiel te worden ingesteld.

 

Verwisselbare batterij

Een oplossing voor de batterij vond Terveer in Engeland, bij Bytec. Eijer: “Het is een soort yoghurt pak dat je heel gemakkelijk in een houder vastklikt en weer losmaakt. Ze gaan 6 tot 8 uur mee en doordat je ze los kunt opladen en verwisselen, zijn de COW’s zelf continu inzetbaar. Dat is een groot voordeel.” Samen met Modifi x, de Nederlandse vertegenwoordiger van Bytec, werd ook de laatste hindernis genomen. “Ons idee was de thin client en de batterij in de bestaande karren in te bouwen, maar we konden geen geschikte onderdelen krijgen. Modifix kon ons complete karren bieden met de batterij mooi weggewerkt in de staander. Toen we gingen rekenen, bleek het prijsverschil tussen nieuwe karren kopen en de bestaande karren ombouwen niet zo groot en hebben we voor die eerste optie gekozen”, aldus Eijer.